404

La page que vous recherchez n'est plus disponible ou n'a pas été saisie correctement. Pour accéder à toutes les informations présentes sur le site cliquez sur la page d'accueil de notre site.

Wat moet ik doe nom de unit te vinden die ik nodig heb?

In België worden ventilatiebehoeften voor een kamer beheerst door de NBN D50-001 standaard. De luchtverversing in een kamer hangt af van verschillende parameters, zoals het gebruik van de kamer, de afmetingen of het gemiddelde aantal mensen dat zich in e kamer bevindt. Bekend zijn met de oppervlakte en de functie van elke kamer in het gebouw is nodig om het ventilatiesysteem die u nodig heeft, te vinden.

 

Wie is de contactpersoon bij wie ik mijn ventilatiesysteem kan aanschaffen?

Gebaseerd op het systeem dat u heeft gekozen, zijn twee verschillende processen mogelijk:

 

  • Voor de Raamventilator geldt dat kan de unit aangepast kan worden aan alle frame merken. Airria werkt direct met uw installateur. Alles dat u hoeft te doen is uw installateur vertellen dat u een Airri Raamventilator wil installeren en zij zullen contact opnemen met ons team. Als u nog geen installateur heeft gekozen, dan kunt u contact opnemen met twee welbekende raamfabrikanten: Profel en Belisol. U kunt hun contactinformatie vinden in de ‘Wederverkoper' sectie in de zoekbalk hierboven. Neem vandaag nog contact met ze op!

 

  • Voor de Muurventilator kunt u de verkoopservice van Airria vandaag nog contacteren. Wij zullen uw aanvraag in behandeling nemen. U zult hun contactgegevens vinden in de ‘Contact' sectie van de zoekbalk hierboven.

 

Maakt het systeem veel lawaai?

Het Airria ventilatiesysteem is bijna niet te horen. In werkelijkheid varieert het lawaai dat door de gebruiker wordt gehoord (niveau van akoestische druk Lp), van 19 tot 50 dB, bij een stroomsnelheid van 15 tot 75 m³/u. De akoestische demping van geluid dat van buiten komt is bovendien gelijk aan 42 dB, wat vergelijkbaar is met een zeer goed raam met dubbelglas!

 

's Nachts, voordat u naar bed gaat, is het mogelijk het systeem op de slaapstand te zetten. Het systeem stopt en zal automatisch herstarten op minimaal niveau na twee uren.

 

Kan dit ventilatiesysteem een verwarmingssysteem vervangen?

Het Airria ventilatiesysteem verzekert de benodigde luchtverfrissing om continu frisse en gezonde lucht te garanderen. Met dank aan zijn warmtewisselaar wordt 68 tot 80% van de hitte van de onttrokken lucht gerecupereerd om de binnenkomende lucht voor te verwarmen. Een verwarmingssysteem is dus nodig om de lucht op kamertemperatuur te brengen. De verwarmingsbehoeften zijn hoe dan ook beperkt in vergelijking met een ventilatiesysteem zonder warmterecuperatie!

 

Is het systeem ook een airconditioner?

Het Airria ventilatiesysteem maakt het mogelijk dat het koel aanvoelt zonder gebruik te maken van de echte omleiding. Deze oplossing is ideaal, en maakt gebruik van duidelijk minder energie dan een traditionele airconditioner! In de praktijk kan het ventilatiesysteem worden gebruikt in enkele of dubbele stroom . Bij interne oververhitting, wanneer de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur, zullen bepaalde apparaten werken door lucht te duwen door middel van afzuiging . Dit zorgt voor een optimale luchtverversing in huis, wat de omgevingstemperatuur vermindert, gegeven dat de pulserende lucht koeler is, omdat het niet meer door de warmtewisselaar gaat.

 

Neemt het frame systeem veel ruimte in beslag bij het raam?

De grootte van een ventilatie unit die op een frame wordt geplaatst is vergelijkbaar met een luik. Gebaseerd op de architectuur van het gebouw, kan het systeem bijna onzichtbaar zijn van buiten af!

 

Moet ik meerdere ventilatie units installeren?

Een ventilatie unit ventileert 15 tot 75 m³ lucht per uur. Afhankelijk van het volume van de kamer en de ventilatiebehoeften, is het soms noodzakelijk om meerdere apparaten installeren. Bovendien, aangezien elke kamer een minimum van verse lucht, is het noodzakelijk om ten minste één eenheid per kamer te hebben. Afhankelijk van de lengte van het frame, is het ook mogelijk meerdere apparaten naast elkaar te installeren naast elkaar indien nodig.

 

Verbruikt het ventilatiesysteem veel energie?

De stroom die door de ventilator (frame of muur) gebruikt wordt, dus door de twee ventilatoren, varieert tussen 0,2 en 0,04 W (m³/u) op basis van de stroomsnelheid (respectievelijk 15 en 75 m³/u). Dankzij dit systeem zijn verwarming behoeften sterk afgenomen, en zo wordt ook het totale energieverbruik van een woning verminderd! Daarnaast wordt het Airria systeem gevoed door een standaard 230V 50Hz stekker, wat de installatie gemakkelijk maakt!

 

Kan ik units op mijn bestaande frames installeren?

Om te functioneren vereist het Airria systeem een aangepast omhulsel die een goede thermische afdichting garandeert. Dit omhulsel, dat uitgebreid bestudeerd is, wordt tegelijk met de nieuwe frames geïnstalleerd om de perfecte efficiëntie van het systeem te verzekeren./p>

Dit stelt ons in staat om de meest effectieve en compacte ventilatiesystemen op de markt aan te bieden./p>

Over het algemeen worden de verschillende venitlatiesystemen ontworpen door de eerste vier letters van het alphabet: A, B, C and D.

De verschillende bestaande ventilatiesystemen worden gedefinieerd op basis van de middelen - natuurlijk of mechanisch - voor de aanvoer van verse lucht en de extractie van overbodig lucht.

 

  Natuurlijke Toevoer Mechanische Toevoer
Natuurlijke Afvoer A B
Mechanische Afvoer C D

 

Houd uw muisaanwijzer op een schema hieronder om informatie over het betreffende systeem te krijgen.

 

 

1. Systeem A:

 

Systeem A komt overeen met "natuurlijke" ventilatie, wordt gebruikt door de meerderheid van de huiseigenaren. Het bestaat simpelweg uit het openen van de ramen om de woonruimtes te beluchten. Concreet lucht beweegt door de variatie in luchtdruk tussen de gevels en het verschil in de volumetrische massa van de lucht ten opzichte van de temperatuur.

2. Systeem B:

 

De B- en C-systemen zijn eenvoudig stroom systemen. Systeem B bestaat uit het leveren van lucht aan kamers dankzij mechanische ventilatie. Het is gebaseerd op de reductie van het druk neutrale vlak, wat betekent dat wanneer de interne druk hoger is dan de externe druk, de drukvariatie lucht verdrijft via het bovenste deel van het gebouw (bijvoorbeeld via de schoorsteen), indien het gebouw zich in overdruk bevindt. Dit systeem heeft twee belangrijke nadelen: de lucht evacueert door alle openingen in de omhulling en vochtige lucht heeft de neiging de wand te penetreren. Om dit apparaat te gebruiken, moet de gebouwschil zeer luchtdicht zijn. Dit systeem is vaak niet goed voor renovaties. Bovendien wordt het zelden gebruikt in de praktijk.

3. Systeem C:

 

Bij System C, bestaat het uit het onttrekken van lucht uit het gebouw via een mechanische evacuatie. Dit systeem vergroot het druk neutrale vlak, wat betekent dat wanneer de interne druk lager is dan de externe druk, we spreken van onderdruk in het gebouw. Dit systeem is niet aangepast aan luidruchtige of vervuilde omgevingen. Onlangs is een nieuw systeem verschenen, het C + systeem. Het is een gewoon afzuigsysteem met lage energiekosten.

4. Systeem D:

 

In tegenstelling tot systemen B en C, is systeem D een dubbele stroomsysteem. Het bestaat of het duwen van nieuwe lucht in droge ruimten en extraheren uit vochtige ruimtes, of duwen en extraheren van de lucht in iedere kamer. Gegeven de omgevingstemperatuur van een locatie, functioneert de installatie in onevenwichtigheid - overdruk of onderdruk. Aan dit systeem kunnen we een warmtewisselaar toevoegen, die de warmte van de afgezogen lucht uit de vochtige kamers overbrengt naar de inkomende (koele en gezonde) lucht.

Dankzij systeem D die over een warmtewisselaar beschikt, is het mogelijk de lucht voor de temperatuur en luchtvochtigheid te behandelen. Deze systemen kunnen worden uitgerust met een bypass waarmee u de warmtewisselaar kunt ontkoppelen wanneer deze niet nodig is (bijvoorbeeld tijdens de zomer wanneer de buitentemperatuur hoger is dan de binnentemperatuur).